Rejser til Ecuador

Ecuador, bjergkæde, AndesbjergeEcuador er ikke det største land i Sydamerika, men på det relativt lille område finder du både overdådige udsigter fra Andesbjergene, maleriske småbyer i kolonistil, ægte tropisk regnskov - og du kan få lov at snuse til den oprindelige Kichwa-kultur, som er særligt rig i området. I Ecuador blander den oprindelige kultur sig med nybyggernes på en enesteånde måde, og UNESCO har heller ikke været sene til at anerkende dette - byerne Quito og Cuenca er begge at finde på listen over verdenskulturarv. Disse steder fortjener din fulde opmærksomhed, og udforskes bedst til fods med løftet blik - læg mærke til den spanske nybyggerstil som her ses meget gennemført og velbevaret.

Ecuador skal også opleves på afstand af de officielt anerkendte seværdigheder. De små gamle landsbyer langs Stillehavskysten byder på en mere afslappet stemning og måltider tilberedt af råvarer direkte fra naturen. Oppe i bjergene finder du atter andre landsbyer med de så ikoniske farverige tekstiler på de åbne markeder. Naturen er altid nærværende, og man oplever de lokales ubrydelige bånd til jorden, de lever på og af. Regnskoven giver dem både mad, medicin og husly. Hvor naturen er hjem for Ecuadors oprindelige folk er den et eventyr for feriegæsten; den byder konstant på nye oplevelser og endeløse muligheder for aktiv ferie. Vandring i Andesbjergene er en udfordrende omgang, hvor man skal forberede sig grundigt, men til gengæld færdes du i landskaber med vulkaner, grønne bakker, vandfald og et overvældende dyre- og planteliv. De mange nye lyde, dufte og synsindtryk kombineret med den friske luft gør godt - Ecuador er et paradis for friluftsmennesket, og afstandene kan også tilbagelægges på cykel eller hesteryg.

De mange vilde floder i landet giver også mulighed for mere ekstreme adventure-prægede oplevelser, for eksempel white water rafting. De mere komfortabelt anlagte kan nyde landskaber fra en togkupe. Ecuador har flere jernbanestrækninger, der byder på stor skønhed, og det er en fortræffelig måde et se landet på.

Rejser til Galápagosøerne
Rejser til Galápagosøerne

Galápagosøerne er enestående - og man kan næppe tænke sig andre øer, der har haft så stor en betydning for resten af verden som netop disse: Darwins revolutionerende teori om arternes oprindelse var næppe blevet en realitet uden.

shade