Rejser til El Salvador

El Salvador, San Salvador, VulkanSalvador er hovedstaden i den brasilianske delstat Bahia, og Brasiliens tredjestørste by. Med sit charmerende downtown-kvarter (som er udnævnt som verdensarvs-site af FN), sin levende musikscene og sine populære karneval-traditioner, anser man byen for at være et af fødestederne for brasiliansk kultur.

Salvador blev grundlagt i 1540, midt i slavehandlens mest aktive periode. Denne arv ser man stadig tydeligt på det store antal indbyggere med afrikansk baggrund, og den afrikanske indflydelse lever stadigvæk videre i byens kultur, for eksempel inden for musikken. Man kan dykke ned i denne arv på blandt andet det lokale museum Museu Afro-Brasileiro, der dokumenterer slavehandlen og den udvikling, Salvador har gennemgået. Byen emmer af kultur, og mange af Brasiliens største kunstnere inden for musik og litteratur kom fra Salvador eller Bahia-regionen i øvrigt. Det er ikke liv, glade dage og spændende oplevelser, der mangler i Salvador, og de venlige indbyggere er kendt for at være afslappede og festglade – selv efter almindelig brasiliansk standard, hvilket ikke siger så lidt.

Salvador ligger på en halvø ved den brasilianske nordøstkyst, og er temmelig vidtstrakt geografisk. De fleste rejsende vælger at opholde sig mest i kvartererne ved kysten, som er samlet omkring området, hvor Todos os Santos-bugten møder Atlanterhavet. Fra disse kvarterer har man let adgang til både det berømte downtown (Pelourinho) med sine farvestrålende huse, brostensbelagte gader, museer, barer, spillesteder, musikskoler, restauranter og butikker, og til mange af de nærliggende strande, af hvilke nogle er meget naturskønne. For de vandsports-glade er strandene ved Salvador blandt andet kendt for gode muligheder for surfing.

Et af Salvadors største trækplastre er det årlige karneval, der finder sted i februar. Det er verdens største af slagsen, ifølge Guiness Rekordbog, og mildt sagt et brag af en fest, der varer en hel uge. Ønsker man at opleve det, bør man planlægge sin rejse og sørge for sine bookinger i god tid.   

shade