Sydøstasien  >  Indien  >  Delhi

Rejser til Delhi

Delhi i Indien er med sine 22 millioner indbyggere et kæmpemæssigt by-område, der blandt andet huser Indiens hovedstad New Delhi. Den historiske betydning af Delhi er overordentlig stor, og overalt finder du vidnesbyrd fra områdets forskellige epoker, så byen i dag fremstår som en levende mosaik over forskellige kulturer. Delhi gør kort sagt et storslået indtryk, der har fået flere til at kalde byen for Østens Rom. Det er værd at huske på, at Delhi i virkeligheden er en samling af 12 byer, men det hele er overraskende godt forbundet af metropolens omfangsrige metro-system. Tag dig tid til at undersøge Delhi lidt på forhånd hjemmefra. Tiden brugt på forberedelse bliver du glad for, når du står midt i det hele.

Den bedste tid at besøge Delhi på er oktober til marts måned, altså mens det er vinter herhjemme. På den tid er vejret i Delhi klart, tørt og lunt med temperaturer omkring de 20 grader. Perfekt når man skal bevæge sig rundt i et tætbefolket område. New Delhi har selvfølgelig regeringsbygningerne og megen storslået arkitektur af den moderne slags, mens det er i Old Delhi, at du rigtigt kan nyde den autentiske indiske atmosfære. Her er stadig levn fra dengang den befæstede bydel var en del af Mogulriget for flere hundrede år siden. Mest prominent står i dag moskeen Jama Masjid og det Røde Fort, som begge er seværdigheder i verdensklasse. Også Humajuns grav stammer fra den epoke og fungerede som inspiration for den endnu mere berømte Taj Mahal, der som bekendt ligger et andet sted i Indien. Også de gamle nærmest labyrint-agtige bazarer i Old Delhi fortjener bestemt et besøg.

Listen over imponerende historiske bygningsværker i Delhi er nærmest endeløs og de mange sanseindtryk giver appetit. Skulle du efter en lang dag på eventyr i byen få lyst til lidt afslapning og god mad, er spisestederne ved det berømte og for tiden også meget hippe Khan Market i New Delhi fremragengde.

Flybilletter til Delhi
Flybilletter til Delhi

Sådan finder du billige flybilletter til Delhi, Indien. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Delhi og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade