Sydøstasien  >  Indien  >  Mumbai

Rejser til Mumbai

Mumbai, der tidligere hed Bombay, er med knap 19 millioner indbyggere Indiens største by. Og her kan du finde… alt! Selvfølgelig virker en så stor by umiddelbart overvældende, men hav tålmodighed og dens mange skatte vil åbenbare sig for dig. Nogle gange hjælper det at tænke på, at byen oprindeligt bestod af syv øer, der med tiden er smeltet sammen ved landvinding. Og Mumbai er da også en rigtig smeltedigel. Mumbai er Indiens klart rigeste by, og det trækker indere til fra hele landet og ikke så få udlændinge også. Endelig huser byen Indiens farverige filmindustri, der populært går under navnet Bollywood, så du finder også en del håbefulde skuespillere i millionbyen.

Mumbai kan besøges med stort udbytte hele året undtagen i perioden fra starten af juni til slutningen af september, hvor monsunen kan gøre det for surt at sjaske rundt i byens drivvåde gader. Temperaturen er behagelige året rundt, og den kommer ikke ret meget længere ned end cirka 20 grader. Har du planer om at gå meget rundt i Mumbai for at opleve byens store arkitektoniske alsidighed, ikke mindst kolonialstilen, er vinteren nok den bedste periode at besøge byen i. Uanset årstid ligger den mest interessante del af Mumbai på den sydlige del af øen (landfast med broer), eller simpelthen South Mumbai.

Det er helt umuligt at gøre Mumbais mange seværdigheder retfærdighed her, men vi vil alligevel godt give et par bud på nogle af de mest imponerende. Tag dig tid til at se banegården Chhatrapati Shivaji Terminus, som med god grund har fået plads på UNESCO’s verdensarvsliste. Banegården er ikke bare en arkitektonisk perle, men også et trafikalt knudepunkt i byen - og Indiens travleste togstation. Et godt sted at starte eventyret i Mumbai. En anden stor oplevelse er Crawford Market, som er det mest berømte marked i den sydlige del af Mumbai. Gå også på opdagelse i byens mange bazarer - ja, mulighederne er mange i Mumbai.

Flybilletter til Mumbai
Flybilletter til Mumbai

Sådan finder du billige flybilletter til Mumbai, Indien. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Mumbai og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade